Световна премиера на Volkswagen в Женева: I.D. VIZZION – лимузина за утре и за след това

  •    Концепцията I.D. VIZZION е лимузина от ерата на електрическите и автономни автомобили
  • Изцяло автономният I.D. VIZZION се управлява революционно и лесно – с виртуална реалност, жестове и глас

  • I.D. VIZZION ще излезе на пътя през 2022 г., в началото без пълната автономност

 Волфсбург / Женева – На световното автомобилно изложение в Женева 6 – 18 март, Volkswagen представя концептуалния автомобил I.D. VIZZION: автономна и изцяло електрическа лимузина с изкуствен интелект, готова да влезе в бъдещето с ново поколение комфорт, сигурност и отговорност към природата.

 

 

Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката Volkswagen, казва: “От пръв поглед I.D. VIZZION демонстрира как новото ни поколение електрическа автомобилна архитектура дава нов вид свобода в конструрането на интериора и екстериора на автомобила.” Концептуалният I.D. VIZZION успява да трансферира иновативното ДНК на електрическото семейсто I.D. в света на големите лимузини. Автомобилът предлага на пътниците си по-голямо вътрешно пространство от типичната премиум класа на 5-метровите лимузини. Това пространство е част от уникалното ниво на комфорт, което концепцията предлага.

 

Изкуственият интелект на I.D. VIZZION предоставя напълно интуитивно управление без волан, с помощта на виртуална реалност, HoloLens и гласови команди. Пътниците виждат пътната ситуация на екрани и HoloLens, а активират функционалностите с жестове. Комуникационните технологии са напреднали дотам , че виртуалният асистент е способен да учи и да реагира с емпатия при интеракция с човека.

Преди всичко I.D. VIZZION  предлага по-голямо лично пространство, поради факта, че това вече не е автомобил, а интелигентно устройство с шофьор-изкуствен интелект, интегрално свързан в дигиталния свят. Човекът, по този начин, има възможност да върши повече неща в движ

ение или просто да релаксира.

I.D. VIZZION демонстрира, че Volkswagen с всяка година и премиера проправя път на изцяло ново ниво на иновации, които превръщат шофирането във вълнуващо изживяване. Плановете включват пълната автономност да излезе като функционалност на пазара през 2025 г., а виртуалната реалност – през 2030 г. Но още от 2022 г. лимузината ще бъде на пазара с конвенционално управление, 225 kW системен капацитет и пробег от 665 km с едно

 

 

I.D. семейството е символ на ново начало за Volkswagen и индустрията на електрическите превозин средства. Д-р Дийс допълва: ” До 2025 г. планираме да произведем над 1 млн. електрически автомобила. Компактният I.D. и SUV-то I.D.CROZZ излизат на пазара през 2020 г. Бусът I.D. BUZZ ще ги последва през 2022 г., заедно с представената днес в Женева лимузина I.D. VIZZION.зареждане на електрическата батерия.