Volkswagen Amarok на Legion Run 2018 г.

7-ми юли, с. Кътина, Нови Искър: Близо 5000 участници и още толкова публика привлече четвъртото поредно издание на Легион Рън. И тази година любителите на силни усещания тестваха своите сили и издръжливост по 6-километрово трасе и се забавляваха с колеги и приятели. Общо 21 препятствия, бодлива тел, кални ровове пълни с ледена вода и хлъзгави рампи очакваха да бъдат покорени от почитателите на физическите предизвикателства по пътя към финала. Наградата? Една незабравима емоция, много адреналин, няколко охлузвания и кал на неочаквани места.

Фестивалът се провежда в над 12 различни държави и 3 континента по света. Рекордният брой посетители и нарастващата популярност на събитието го нареждат сред най-големите спортни мероприятия в Югоизточна Европа.

Достоен легионер в тазгодишното издание на фестивала бе и Volkswagen Amarok.
Пикап на 2018 година предизвика хоби-спортисти и посетители да си подарят допълнителна доза адреналин в рамките на кратък тест драйв край живописното езеро в село Кътина. Освен красиви гледки, по специално изграденото офроуд трасе, участниците имаха уникалната възможност да усетят тръпката от преодоляването на стръмни тревни участъци и респектиращи странични наклони. Над 50 ентусиасти седнаха зад волана на Amarok Highline с V6-двигател и 224 к.с., с перманентно задвижване на 4-те колела 4MOTION и 8-степенна скоростна кутия. Серийните офроуд ABS и асистентът при изкачване по наклон се грижеха за безопасността на пътниците на борда по неравния терен, а широкото междуосие на Amarok гарантираше висока стабилност при страничен наклон с ъгъл до 50°.