Volkswagen Amarok официален сервизен автомобил на Обиколката на Витоша 100 през 2018 г.

Volkswagen Amarok официален сервизен автомобил на Обиколката на Витоша 100 през 2018 г.

2018-06-27

 Традиционната обиколка на Витоша тази година събра 2668 ентусиасти от общо 24 държави, които се включиха в двете дисциплини – близо 100 км колоездене и бягане. 1708 велосипедисти отбелязаха старта на мероприятието през изминалата събота, 23-ти юни, като не се изплашиха от ниските за сезона температури, дълбоката кал и дъжда, който ги посрещна в ранните утринни часове.

Поредното издание на планинския супермаратон тази година се довери на Volkswagen Amarok, който бе официалният сервизен автомобил в рамките на мероприятието. Организаторите заложиха на способността на Amarok с V6-двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, както и на комфорта, с който се движи по асфалтов път. Пикапът от лекотоварната дивизия на марката – също както и участниците във Витоша 100 – преминаваше с лекота през кални участъци и трудни терени и беше в помощ на всеки по трасето. До 4-ма отказали се от участие можеха да се возят комфортно в пикапа, а товарната платформа предлагаше достатъчно място за 4 велосипеда.

Volkswagen Лекотоварни автомобили подсигуриха веломивка в зоната на старт-финала, която беше задължителна спирка за калните, но щастливи финалисти – защото калните бани може и да са полезни за човека, но не и за велосипеда.

Обиколката на Витоша 100 се провежда за 35-ти пореден път и е част от проекта “София 2018 – Европейска столица на спорта”. Събитието е сред най-популярните и очаквани летни масови спортни изяви. Проектът има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред съвременното общество, независимо от пол, възраст, националност или социална прослойка.