Движи се уверено към върха: Amarok е „Международен пикап на 2018 година”

Международният приз ‘International Pickup Award 2018′ (IPUA 2018) отиде при Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили. НовиятAmarok с редица подобрения и мощни V6-двигатели успя за втори път да убеди журито, съставено от специализирани автомобилни журналисти от 25 европейски държави.

Amarok спечели отново наградата IPUA 2018, отредена му от международно експертно жури. И при новия Amarok желанията и нуждите на клиентите бяха отразени в производствения процес. В резултат на това, на пазара се появи един пикап с многостранно приложение, с по-голяма мощност и въртящ момент, с по-добро поведение по всякакъв терен, предлагащ още повече лукс и Lifestyle.

Журито окачестви Amarok като “работен кон от най-висока раса, който работи усърдно и се забавлява максимално” – което всъщност е основното приложение на пикапите от В-сегмента. Аргументацията за високата оценка се базира на качества като: изчистен дизайн, отличителен комфорт и прецизна изработка. Съвременната и просторна двойна кабина предлага място за пет души и е бенчмарк в сегмента. Изключително удобните ergoComfort седалки за водача и пътника до него, отличени с щампа AGR, която стои зад кампанията “Акция здрав гръб” също впечатлиха журито. Изтъкнати бяха и уникалната за сегмента 8-степенна автоматична скоростна кутия и разнообразието от предлагани V6-двигатели.

 

Способността на Amarok с V6-двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, както и комфорта, с който се движи по асфалтов път, също бяха оценени високо от журито. Членовете му изтъкнаха “прецизността и гъвкавостта на тази машина, които поставят нови стандарти в сегмента”. И още аргументи в полза на Amarok: “Мощността не представлява никакво предизвикателство за Volkswagen Amarok V6. Широката гама от предлагани 3-литрови дизелови двигатели, с мощност от 120 кВт до 190 кВт, покриват желанията на всеки клиент по отношение на въртящ момент и мощност” – такова бе становището на IPUA-журито.

Amarok от второ поколение с V6-двигател е успешен модел и от клиентска гледна точка: от януари до октомври 2017 година, Volkswagen Лекотоварни автомобили са издали в световен план към клиенти 65 200 автомобила Amarok (57 600 през предходната година); това е плюс от 13,2%. Дори на малък пазар като българския, издадените към клиенти пикапи Volkswagen Amarok бележат ръст в размер на 14,6%.

Титлата IPUA (‘international Pickup Award’) се връчва веднъж на всеки две, до три години от IVotY-журито (‘International Van of the Year’) – група от реномирани браншови журналисти от 25 държави – като 16 от тях оценяваха тази година номинираните автомобили според предварително дефинирани критерии, независимо един от друг. През 2010 година тази титла бе връчена на Amarok за първи път. Това прави Volkswagen Amarok единствения пикап, който получава това отличие за втори път.

За първи тази година престижната международна награда ще бъде връчена на бляскава гала вечеря и на представителството на Volkswagen Лекотоварни автомобили в България към Порше БГ ЕООД.