VW Golf 9: наследникът на компактния модел – електромобил

Според най-новата информация ще има следващо поколение на VW Golf 9. То ще се появи като електромобил, паралелно на също компактния модел ID.3

Как стоят нещата около Golf 9? Ще има ли ново поколение на компактния автомобил? В последно време този въпрос е все повече задаван, като слуховете за край на серията на бестселъра от Волфсбург се запазваха. Сега VW потвърдиха, че ще има Golf 9. През 2024 г. актуалният Golf 8 ще получи фейслифт!

Според информация автомобилът ще продължи да се произвежда заедно с ID.3, но без да го сменя. Това означава, че ще в бъдеще ще има Golf 9 и ID.3. Дали пък Golf в един момент ще замени ID.3, от VW засега не дават информация.

Два нови малки електромобила: VW ID.1 и ID.2

От 2025 г. се очаква на пазара да се появят електрически малки автомобили – освен ID.2 ще има още модели на VW, Skoda, Seat и Cupra. С базови цени от порядъка на 50 000 лв. електрическата мобилност трябва да стане по-атрактивна. Пробегът на тези електромобили трябва да стане около 350 до 400 километра – в момента това е психологическа спънка. Освен това ID.1 би могъл да наследи VW e-Up

В момента във Волфсбург работят по фейслифта на актуалния Golf 8.  Следващото поколение на Golf 9 не се очаква преди 2028 г. Дали то ще се казва просто Golf или ще има в името си добавка „ID“, засега не е ясно.