Siemens добавя 1000 електрически Volkswagen-а към автопарка си

Флотилията на Siemens AG ще бъде увеличена с 1000 броя Volkswagen ID.4, които получава на лизинг. Изцяло електрическите автомобили са част от стратегията за електрификация и устойчиво развитие на една от най-големите германски компании. Тя си е поставила за цел до 2030 да използва само електрически леки автомобили.

„Електрификацията на автопарка ни е ясна заявка към постигането на климатичните цели. С тази стъпка искаме да бъдем пионери в нашия бранш и да изпратим ясен сигнал за устойчиво управление на автопарка в духа на нашата рамка DEGREE“, обяснява Щефан Курц, ръководител Глобално управление на автопарка в Siemens, и добавя: „Избрахме Volkswagen ID.4, тъй като ни допада заради добрата комбинация от пробег, скорост на зареждане, обем на багажника и цена.“

ID.4 е първият изцяло електрически компактен SUV на Volkswagen. Той се произвежда и предлага в Китай, САЩ и Европа и използва модулната платформа за електромобили MEB, която позволява интериорът да бъде изключително просторен. В същото време моделът впечатлява с динамиката и максималния си пробег до 531 километра (по цикъла WLTP). Възможността за бързо зареждане с до 135 кВт позволява на модела да се справя с преходи на дълги разстояния. Цените на ID.4 в България стартират от 104.035 лева за базовата версия със задно задвижване и 286 к.с., а топверсията GTХ с 340 „коня“ и 4х4 излиза минимум 120.646 лева.