Oбновеният Golf ще бъде със светеща емблема

VW разпространи тийзър на освежения Golf 8. В началото на 2024 г. бестселърът вече е готов за фейслифт. С осмото си поколение хитът от Долна Саксония ще бъде интегриран в дигиталния век. От Volkswagen изглежда са се вслушали в критиката на клиентите и за фейслифта на осмото си поколение Golf ще бъде излекуван от детските си болести. Това обаче ще има своята цена – очаква се след фейслифта моделът да поскъпне.

От тийзъра не личат много неща, но все пак някои: логото на VW вече е осветено, но иначе моделът е запазил муцуната си с четири фара, като сега те са преработени и са по-тесни. По този начин предницата не е толкова заоблена както преди.

Най-вече новата броня с ръбестия преход към калниците под фаровете, изразените странични въздухозаборници и оформеният по нов начин централен отвор за радиатора правят контурите на Golf 8 по-изразителни. Долната част на бронята напомня на Passat B9.

По-добри материали в интериора

От VW сигурно ще подобрят материалите във вътрешното пространство – тук твърдата пластмаса вероятно ще отстъпи място на по-мека. От VW със сигурност ще подобрят нещата и по отношение на инфотейнмънт системата.

Възможно е Golf да се ориентира към Passat. При него има модерен кокпит с дигитален дисплей за уредите (10,25 инча) и 12,9-инчов централен дисплей, който ще изобразява съдържанието на новата система MIB 4. При Passat от VW отново заложиха на класически бутони на волана – вероятно така ще бъде и при Golf.

Golf ще продължи да бъде с конвенционално задвижване

От VW вероятно няма да променят задвижванията. Golf вече е почти изцяло електрифициран и не трябва да се страхува от бъдещето. Volkswagen все пак ще предостави за фейслифта на Golf най-модерните версии на всеки един агрегат. Засега не се знае, дали от Волфсбург ще продължат да залагат на дизела.

Възможните ъпдейти са вероятни при Plug-in-хибридите. Не е изключено VW да предостави нови батерии и ъпдейти на софтуера за фейслифта. Това може да се отрази положително на пробега и на мощността.