Награда за качество на услугата за Volkswagen сервиз Сливен 

 

Като признание за изключителното си представяне по отношение на удовлетвореността на Нашите клиенти фирма Ауто-ДГ ООД получи наградата за качество на услугата Volkswagen 2017 за България.

Фирма Ауто-ДГ ООД се класира в топ 100 на компаниите за качество на услуги в Европа.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Новият Touareg – Leading the way – Зрелищно представяне в България

2018-06-21
 

Прогресивният SUV вече е на пазара и в България

 • Интелигентно свързани технологии, комфорт и динамика позволяват достигането на ново ниво по отношение на безопасността и представянето на пътя

 • Дигитализиран кокпит: дисплеите на приборното табло и инфотейнмънт системата се обединяват в авангардния “Innovision Cockpit”

 • Нощта се превръща в ден: “Night Vision” и новите IQ.Light  LED-матрични светлини” осигуряват повече сигурност през тъмната част от денонощието

 • По-голям и все пак по-лек: каросерията на новия Touareg е изработена от алуминий и стомана, тежи със 106 килограма по-малко и осигурява 113 литра допълнителен товарен обем

Leading the way – новият Touareg

Акценти – новият Touareg

Leading the way – новият Touareg: с третото поколение на Touareg марката Volkswagen показва своя нов, високотехнологичен флагман.

 • The digital way – дигитализиране: с технологията “Innovision Cockpit” на Touareg, Volkswagen демонстрира интериорa на бъдещето.

 • The dynamic way – динамика на пътя: управлението на всички колела и активното компенсиране на колебанията на каросерията позволяват едно качествено ново SUV-представяне на пътя.

 • The intuitive way – асистиращи системи: водачът по максимално интуитивен начин се възползва от потенциала на системи като “Nightvision” и “Асистент за кръстовища”.

 • The easy way – комфорт и удобство във всекидневието: новите високотехнологични седалки с масажна функция правят дългите преходи неусетни; “Trailer Assist” превръща маневрирането с прикачен товар в детска игра.

 • The individual way – дизайн и индивидуализиране: С помощта на новите линии на oборудване “Atmosphere” и “Elegance”, интериорът на харизматичния Touareg се превръща в изискана комфортна зона.

Новият флагман в моделната гама на Volkswagen
 

 

София, юни 2018.

Новият флагман в моделната гама на Volkswagen – Тouareg бе представен зрелищно в София с театрални постановки, които предефинираха от различни гледни точки какво означава да си лидер. Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти създадоха два паралелни свята в две отделни помещения, които в кулминацията се събраха заедно за разкриването на автомобилите.

Новият флагман на марката е трето поколение на Touareg. Оборудван с най-модерни възможности за свързаност, както и с изключително многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и инфотейнмънта, този универсален талант чертае пътя към бъдещето. Дизайнът се отличава с особено динамични линии. С прогресивната концепция на новияTouareg марката Volkswagen още днес показва как ще изглежда бъдещето на автомобилните интериори утре – с технологията “InnovisionCockpit”. Повсеместното свързване на асистиращите системи позволява достигането на едно качествено ново ниво на комфорта и безопасността – в сложни ситуации като например преминаването през стеснени поради ремонт на магистрален път участъци по желание на водача автомобилът може да се справя сам. Новите системи на окачването като технологията за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханични регулируеми напречни стабилизатори, както и активното управление на всички колела, поставят по-високо летвата в сегмента на Touareg. Като един от най-прогресивните както в технологично, така и в стилистично отношение SUV-модели на своето време,Volkswagen Touareg има солиден потенциал да впечатли клиенти от премиум сегмента с афинитет към дизайна и технологиите и да привлече нови клиенти към марката.

Volkswagen
 

 

Дигитализиран кокпит. Една от многото технологични иновации в новата генерация на Touareg се нарича “Innovision Cockpit”. При тази технология 12,0-инчовия дисплей на дигиталното приборно табло зад волана плавно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на върховата инфотейнмънт система “Discover Premium”, като двата екрана се обединяват в един цял хармоничен елемент, от който се командват повечето информационни, комуникационни, мултимедийни и комфортни функции в автомобила, има максимално интуитивна логика на управление и подлежи на максимална индивидуализация желанията на водача. “Innovision Cockpit” е почти лишен от класически бутони, превключватели и регулатори, но такива продължават да присъстват на местата, където са наистина необходими – например за максимално интуитивно управление на силата на звука на озвучителната уредба.

Вниманието е концентрирано върху човека. Чрез “Innovision Cockpit” водачът може да настройва асистиращите системи и технологиите за комфорт и динамика изцяло според личните си предпочитания; по този начин той има възможността да персонализира Touareg, превръщайки го в наистина “свой”. По този начин се създава в един нов свят, в който не водачът и спътниците му трябва да се напасват към автомобила, а автомобилът се напасва към тях и техните желания. Volkswagen е замислен подобно на модерен смартфон и може да бъде настройван изцяло според личните нужди на хората. Това е възможно благорадение на повсеместно свързаните помежду си системи и програми, а управлението може да става от дигиталните повърхности или от мултифункционалния волан.

Многообразие от нови асистиращи системи и технологии за комфорт и динамика на пътя. Touareg стъпва на пазара с най-широкия спектър от асистиращи системи и технологии за комфорт и динамика на пътя, които Volkswagen някога е интегрирал в сериен модел. Към тях спадат технологии като например асистентът за нощно виждане “Nightvision” (с помощта на термокамера разпознава хора и животни в тъмнината), “Асистент при натоварено движение и за спазване лентата на движение” (позволява полуавтономно движение до 60 км/ч с поддържане на лентата на движение и управление на газта и спирачките), “Асистент при навлизане в кръстовище” (реагира при поява на напречен трафик пред Touareg), активно управление на всички колела (прави Touareg повратлив като автомобил от компактния клас), система за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханично управлявани напречни стабилизатори, “IQ.Light – LED-матрични светлини” (управлявани от камера интерактивни къси и дълги светлини), както и прожектиращ информация директно на челното стъкло Head-up-дисплей (Windshield Head-up-Display). Водачът на Touareg усеща всички тези системи като едно хармонично цяло. Те просто са на борда – свързани с помощта на нов централен управляващ модул – и вършат своята работа дискретно, правейки пътуването по-сигурно и по-комфортно от когато и да било.

 

 

Нови размери и редуцирано тегло. Третото поколение на Touareg е леко пораснало на дължина и широчина в сравнение с предшественика си. Новите размери на автомобила се отразяват положително както на пропорциите на каросерията, така и на вместимостта на вътрешното пространство. Увеличаването на дължината на каросерията например е довело до значително уголемяване на товарния обем. Сега той възлиза на 697 до 810 литра (в зависимост от положението на задната седалка). Багажът бива защитен от любопитни погледи с помощта на предлаганото като опция електрически задвижвано ролно покривало на багажника. Независимо от увеличаването на дължината и широчината на автомобила, изработената от интелигентен микс от алуминий (48 процента) и високотехнологични видове стомана (52 процента) каросерия е олекнала с цели 106 кг в сравнение с предшественика.

Пазарен дебют с V6-двигатели. Volkswagen пуска на пазара третото поколение на Touareg най-напред с мощни и ефективни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. В Европа моделът идва с два дизелови V6-двигателя със 170 kW / 231 к.с.1 и 210 kW / 286 к.с.2 (EU6 AG), а през есента към тях ще се присъедини бензинов V6 с 250 kW / 340 к.с.1 (EU6 AJ). На по-късен етап се очакват 4,0-литров турбодизелов V8 (EU6 AG) с мощност 310 kW / 421 к.с.1. Впечатляващата гама от двигатели гарантира солидни възможности за теглене на прикачен товар. Първоначално за китайския пазар е планирано и Plug-In-хибридно задвижване със системна мощност 270 kW / 367 к.с.1. Точният момент за пазарния дебют на Touareg с Plug-In-хибридно задвижване в Европа все още не е уточнен финално. Един добър пример за ефективността на двигателите на новия Touareg е разполагащият с 286 к.с. V6 TDI: според нормите NEDC той има среден разход едва 6,9 л/100 км. При това е важно да се отбележи, че Touareg V6 TDI SCR 4MOTION – също както всички V6- и V8-модели в моделната гама – е пригоден да тегли прикачен товар с маса до 3,5 тона.

По-високотехнологичен отвсякога. Още първото издание на Touareg представено и стъпило на пазара през 2002 година – беше своеобразна технологична витрина за марката Volkswagen. С новия си върхов модел тогава Volkswagen се превърна в световен производител, покриващ всички класове на пазара. В унисон с икономическите тенденции през последните десетилетия, продаденият в тираж около един милион екземпляра Touareg също се промени: във всичките си три поколения той е еднакво доминантен и изразителен по отношение на дизайна. Докато обаче първото поколение беше синоним за оптимално съчетание от комфорт и качества в пресечен терен, приоритетите при представеното през 2010 година второ издание се изместиха в посока възможно най-добър комфорт. Сега, през 2018 година, изключителният комфорт е част от ДНК на Touareg; удобството е подобрено още повече в сравнение с предшественика благодарение на различни иновативни решения, като например новите седалки с масажна функция. По пътя към новия дигитализиран свят, третото поколение на модела поставя още ключови акценти с “Innovision Cockpit”, максимални възможности за свързаност, както и изключително многообразие от хардуер и софтуер, чрез което се обуславя работата на множество системи, които от своя страна позволяват все повече функции за полуавтономно шофиране – без компромиси по отношение на комфорта и при още по-впечатляваща динамика на пътя.

SUV-офанзивата на Volkswagen. Touareg моделна година 2018 е още един крайъгълен камък в най-голямата моделна офанзива в цялата история на марката Volkswagen. С този модел спектърът от SUV-модели се разширява още повече: в момента асортиментът от подобен тип модели включва T-Roc, Tiguan, новия Tiguan Allspace (в Европа), респективно Tiguan L (в Китай), новия Atlas (в САЩ) и неговия събрат Teramont (в Китай), както и изцяло новия Touareg, който е позициониран като флагман в SUV-портфолиото на Volkswagen. В другия край на SUV-гамата – под T-Roc – Volkswagen съвсем скоро ще предложи още един нов модел в лицето на T-Cross. В рамките на SUV-офанзивата е планиран и един особено важен модел с нулеви локални вредни емисии: това е I.D. CROZZ – първият изцяло електрически SUV на Volkswagen. Той ще се появи на пазара през 2020 година.

ОСНОВНИ АСПЕКТИ

 

Екстериорният дизайн на Touareg – като костюм по поръчка, който ви кара да се чувствате свободни

Модулна платформа за модели с надлъжен двигател. Новият Touareg е изграден на основата на модулната платформа за модели с надлъжен двигател (MLB) на концерна; тя е предназначена за модели от премиум клас с надлъжно монтирани двигател и трансмисия. В сравнение с предходшественика си, моделът е станал малко по-дълъг и по-широк, но за сметка на това е с една идея по-нисък. Новите размери са следните: 4.878 мм дължина (+77 мм), 1.984 мм широчина (+44 мм) и 1.702 мм височина (-7 мм). Увеличението на дължината и на широчината, съчетано с леко редуцираната височина на каросерията, носи със себе си значително по-динамични пропорции.

Алтернатива на статуквото. Главният дизайнер на Volkswagen Клаус Бишоф с помощта на своя екип е пренесъл автентичния дизайн на Touareg в новото време. Дизайнът и техниката си кореспонтират по перфектен начин: третото поколение на Touareg се позиционира като флагман на марката Volkswagen – това е един универсален талант с ексклузивен характер, който със своите иновативни технологии, разностранни таланти и удивителното съчетание от върхов комфорт и динамика на пътя е атрактивна алтернатива на утвърденото статукво във висшия клас. Изразителният дизайн на Touareg също е символ на това ново позициониране. Клаус Бишоф: “Ние имахме необикновения шанс да реализираме на практика представите си за идеалния луксозен SUV на Volkswagen. И използвахме този шанс по възможно най-подобаващия начин.”

Флагман със самочувствие. Докато първото поколение на SUV-модела се отличаваше със силно изразено офроуд-ДНК, от втората генарация на Touareg до днес моделът еволюира в посока интелигентен универсалет талант – който обаче продължава да бъде готов във всеки момент да напусне асфалтираните пътища и да достигне безпроблемно до всяка цел. Бишоф: “Дизайнът на новия Touareg показва по недвусмислен начин, че пред нас стои новият флагман на марката. Могъществото на този Volkswagen е умело съчетано с елегантност и приятелска атмосфера – този автомобил трябва да ви предразполага, не да ви пресира.”

Предна част. Изразителната предна част на Touareg е особено характерна. Хромът на радиаторната решетка изглежда като един органично цял елемент и хармонично се прелива в линиите на фаровете. Клаус Бишоф: “С тази предна част искахме да постигнем нещо, което не е правено до момента: ние се постарахме по такъв начин да свържем хромираната решетка с LED-светлинната система на Touareg, че дизайнът и технологията да се преплетат в едно неразривно цяло.” Иновативен, изразителен и ненаподобим. “Тази предна част,” казва Бишоф, “превръща Touareg в един от най-представителните SUV-модели на световния пазар. Той е като костюм по поръчка, който ви кара да се чувствате свободни. Това е нашата цел – нито повече, нито по-малко.”

Силует. Страничните повърхности на каросерията на Touareg Karosserie изглеждат като платно, опънато от попътен вятър. Силно изразените арки на колелата отпред и ясно очертаната линия на раменете отзад подчертават увереността на Touareg по всякакъв терен. Точно това е била и целта на създателите на този автомобил: да изваят най-самоуверения SUV в своя клас.

Задна част. Широката линия на рамената на каросерията над задните колела обуславя изключително характерния изглед на задната част на автомобила. Тази увереност се допълва от задните LED-светлини; освен че акцентират върху внушителната широчина на Touareg, със своята L-образна структура на LED-графиката си те кореспондират перфектно със стила на предните светлини. Освен това естетиката на формите в никакъв случай не е в ущърб на функциолността. Дори напротив: задният капак заема почти цялата широчина на задницата – но това почти не се забелязва от пръв поглед. Това, което остава задълго в съзнанието, е само и единствено изключителната динамика на Touareg.

 

 

ИНТЕРИОРНА КОНЦЕПЦИЯ – КОКПИТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

 

Innovision Cockpit” като основен акцент. Интериорните дизайнери са създали напълно нова концепция за вътрешността на Touareg и са навлезли изцяло в дигиталната ера. Навсякъде, където това е възможно и разумно, класическите индикатори и функционални елементи са отстъпили място на дигитални повърхности. Доминантният център на интериора се формира широкото арматурно табло и т.нар. “Innovision Cockpit” – комбинация от дигиталното арматурно табло (12-инчовия “Digital Cockpit”) и инфотейнмънт системата “Discover Premium” (с 15-инчов TFT-тъчскрийн). Централният тъчскрийн в Touareg служи за управлението на почти всички функции в автомобила. “Innovision Cockpit” създава най-дигитализирания интериор на Volkswagen до момента и позволява свързването на много от функциите в автомобила с външния свят.

Комфорт, качество и стил на най-високо ниво. Интериорът на луксозния SUV на Volkswagen се представя като обособена луксозна зона. Екраните на “Innovision Cockpit” със стъклено покритие, апликациите от благородна дървесина (от фурнир с отворени пори), фина кожа, както и алуминиевите и хромирани детайли създават усещане за качество, което можете да видите и да докоснете. При новата линия на обзавеждане “Atmosphere” по цялата широчина на таблото се простира елемент от “Curved-Beam-дървесина” – специален детайл от ясеново дърво, който следва линиите на таблото. Интериорът може да бъде допълнително индивидидуализиран с помощта на три основни линии на обзавеждане: “Atmosphere”, “Elegance” и”R-Line”. “Atmosphere” представя един нов, изискан свят, в който властват благородна дървесина и меки тонове. “Elegance” се доминира от технократска атмосфера, създадено от метални повърхности и специално подбрани цветови нюанси. “R-Line” залага изцяло на спортния дух.

Нови седалки с масажна функция и многофункционална задна седалка. По желание на клиента предните седалки се предлагат с нова, пневматична масажна функция – това е опция, предлагана за пръв път при Touareg. Функцията за масаж дава избор между осем различни програми. Задната седалка от своя страна може да се измества в хоризонтална посока с до 160 мм, с цел постигане на още повече място за пътниците на втория ред. Допълнителен комфорт предлага и възможността за регулиране на задната седалка по наклон (в три степени с до 21 градуса). Touareg винаги се е приемал като прекрасно средство за дълги преходи, но сега той достига нови висини в тази насока. С помощта на новата концепция на седалките петима души могат да разполагат с изобилие от простор и удобство за дълги пътувания, или пък с повече място за багаж за трансфера до следващото летище например, тъй като Touareg предлага увеличен със 113 спрямо предшественика до общо 810 литра товарен обем.

По-голям Volkswagen панорамен шибедах. Най-големият създаван досега от Volkswagen панорамен стъклен шибедах осигурява изобилие от естествена светлина в пътническия салон. Размерите на остъклената площ са 1.270 мм дължина и 825 мм широчина. Предната половина на панорамния покрив може да се открехва, както и да се отваря с плъзгане назад до 495 мм. Електрически управляваният сенник предпазва пътниците от слънчевите лъчи.

Амбиентно осветление в 30 цвята. Благодарение на новото LED-амбиентно осветление, нощните преходи стават по-приятни от когато и да било. С помощта на амбиентното осветление атмосферата в интериора на Touareg може да бъде индивидуализирана по ваш вкус. За целта на ваше разположение е избор между 30 цвята на осветлението, като интензивността на осветяване може да бъде регулирана безстепенно.

 

 

Innovision Cockpit” в детайли – бъдещето е вече тук

One-Screen-дизайн. “Innovision Cockpit” празнува своята премиера в третото поколение на Touareg. Голямата част от бутоните са интегрирани в 15,0-инчовия (1.920 x 1.020 пиксела), обърнат към водача (“curved”) екран на върховата инфотейнмънт система “Discover Premium”. От него се управлява например 2-зоналната климатична инсталация (или предлаганата като опция 4-зонална климатична инсталация), както и функциите за подгряване, климатизация и масаж на седалките. За максимална интуитивност, най-често използваният бутон за регулиране на силата на звука продължава да бъде аналагов (като алтернатива това може да става и чрез тъч-функция от екрана). Покритият със стъклена повърхност екран на системата “Discover Premium” визуално се слива със също покрития със стъкло “Digital Cockpit” – 12,0-инчовия (1.920 x 720 пиксела) дисплей зад волана на Touareg, който замества класическите контролни прибори. И двата дисплея са решени в т.нар “One-Screen-дизайн”, който ги обединява в едно общо визуално и функционално цяло. Към допълнителните функции на “Innovision Cockpit” спадат: функцията “комфортна телефония”, индуктивното зареждане на смартфон, “App Connect” (с интегриран “MirrorLink“, “Apple CarPlay“, “Android Auto” и всички съвместими модели Apple- и Android-смартфони), “Media Control” (интегриране на таблет), четири USB-порта (два отпред за свързване с инфотейнмънт системата с функция за зареждане, два отзад само с функция за зареждане) и WiFi-Hotspot за до осем устройства. “Innovision Cockpit” може да бъде разширен с “Head-up-Display”, който прожектира важни за шофирането данни директно на челното стъкло в зрителното поле на водача.

Озвучителните системи в детайли

Опционалната Dynaudio-озвучителна система с мощност 730 вата. Новият Touareg е оборудван с 80-ватов усилвател, в който е интегриран централния процесор на инфотейнмънт системата. Звукът се разпръсква в салона с помощта на четири високоговорителя за високите тонове (два в предните колони и два в предните арки на вратите) с по 65 мм диаметър, както и от 200-милиметрови високоговорители за ниските тонове в предните и задните врати. Като опция се предлага Highend-озвучителна система, която е разработена в сътрудничество с датските специалисти от Dynaudio и е специално настроена към интериора на новия Touareg. Системата изхолзва Dolby-7.1-усилвател с мощност 730 вата и разполага с общо 14 високоговорителя: четири за високите тонове в предните колони и предните арки на вратите (с по 65 мм диаметър), два за средните тонове в предните врати (по 100 мм) и четири за средните тонове в задните врати (по 200 мм), два високоговорителя за специални ефекти в задните колони (по 100 мм), един централен високоговорител н арматурното табло, както и един Subwoofer в дъното на багажника.

Серийно и допълнително оборудване – създайте свой собствен свят

Три предлагани като опция линии на обзавеждане. Наред със стандартното оборудване, три предлагани като опция линии на обзавеждане са на разположение на клиентите на Touareg: “Atmosphere”, “Elegance” и “R-Line”. “Atmosphere” създава особено топла интериорна атмосфера, в която царстват благородна дървесина и естествени тонове. “Elegance” създава технократска атмосфера с използването на много метал и настроени към него цветови нюанси. “R-Line” от своя страна залага изцяло на спортния дух. При линиите на оборудване “Atmosphere”, “Elegance” и “R-Line” спойлерът и страничните прагове са издържани в цвета на каросерията (“R-Line” включва допълнително и разширения на калниците в цвета на каросерията). Наред с това допълнителна хромова украса в областта на броните, прозорците, радиаторната решетка и блендите на ауспуховата система (в трапецовиден дизайн / стандартно за V8 TDI) подчертават изискания дух на екстериора. Като опция се предлага също така Design-пакет “Black Style” с черни екстериорни елементи, както и амбиентен пакет с многоцветно амбиентно осветление на интериора и декоративни лайстни на праговете от неръждаема стомана.

 

 

Асистиращи системи за водача – многообразие от нови технологии

Автоматизиране в областта на сигурността и комфорта. Новият Touareg е един от най-сигурните и най-комфортните автомобили на планетата. За това в голяма степен допринася широкият спектър от системи за подпомагане на водача. “Асистентът за задръстване с включен “Асистент за стеснени пътни участъци” например позволява частично автономно придвижване. За първи път на борда на модел на Volkswagen се предлага и асистент за нощно виждане “Nightvision”. Повече от когато и да било водачът на Touareg печели позитиви от взаимодействието между асистиращите системи. Комфортът и сигурността достигат до качествено ново равнище. Ето кратък преглед на асистиращите системи:

Динамика на пътя и предупреждения

 • “Асистент при натоварено движение и асистент за спазване на лентата на движение” (частично автономно придвижване до 60 км/ч)

 • “Front Assist с функция за аварийно спиране City emergency brake и система за разпознаване на пешеходци”

 • “Асистент при навлизане в кръстовище ” (предупреждение за наближаващ напречен трафик пред автомобила)

 • “Lane Assist” (асистент за поддържане на пътната лента)”

 • “Side Assist” (асистент за смяна на пътната лента и завиване)”

Паркиране и маневриране

 • “Trailer Assist” (асистент за маневриране с прикачен товар)

 • “Park Assist” (частично автономно придвижване при паркиране и маневриране)

 

Сигурност

 • “Emergency Assist” (асистент за спешни случаи при възникване на здравословен проблем у водача)

 • “Мулутиколизионна спирачка” (автоматично спиране след произшествие)

 • “Проактивна защита на пътниците” (предварително настройване на системите за сигурност, както и затваряне на прозорците и шибедаха преди възникването на потенциално произшествие)

Информация и индикатори

 

 • “Разпознаване на умора” (предупреждение при поява на признаци на умора у водача)

 • “Nightvision” (асистент за нощно виждане)

 • “Rear View” (камера при движение на заден ход)

 • “Разпознаване на пътни знаци” (разпознаване на основни пътни знаци за ограничения на скоростта или забрана за изпреварване)

 • Windshield Head-up-Display на челното стъкло

Новите асистиращи системи в детайли

Nightvision”. Touareg е първият модел на Volkswagen, който се предлага с асистент за нощно виждане: “Nightvision”. С помощта на термокамера (инфрачервена камера) системата регистрира обекти, които се появяват в периметъра пред автомобила. При разпознаване на пешеходци или животни, водачът бива своевременно предупреден с жълт или червен сигнал в зависимост от степента на опасността. Картината от камерата се пренася на “Digital Cockpit”. В случай, че “Nightvision” регистрира опасност, водачът бива сигнализиран (посредством визуално предупреждение на “Digital Cockpit” и на предлагания като опция Head-up-Display). Същевременно спирачките и спирачният асистент се подготвят предварително, за да могат да упражнят максималното възможно спирачно усилие при нужда. Благодарение на новите “IQ.Light – LED-матрични светлини” разпознатите хора или животни биват ярко осветени с премигваща светлина с цел предупреждение и същевременно да бъдат видени по-ясно от водача. Тази маркираща светлина се предлага ексклузивно в комбинация с технологията “Nightvision”. Съчетанието от “Nightvision” и “IQ.Light – LED-матрични светлини” позволява по-ранното разпознаване на критичните ситуации и намаляването на риска от произшествия.

 

 

Асистент за кръстовища”. Новият “Асистент при навлизане в кръстовище” е системно разширение на вече познатия “Асистент за отпаркиране”. Предлаганият за много модели на Volkswagen “Асистент при излизане от паркомясто” предупреждава, когато при излизане от паркомясто зад вас приближава друг автомобил – класическа ситуация, която често се случва при диагонално или перпендикулярно паркиране на улица. Когато водачът не реагира своевременно, системата сама предизвиква автоматично спиране на автомобила. Новият “Асистент при навлизане в кръстовище” в Touareg вече предупреждава водача и в случаите, когато се появи странично движение пред автомобила при навлизане в кръстовище, при излизане от паркинг или изход с ограничена видимост. За целта в предната броня са интегрирани два радарни сензора, които сканират периметъра пред автомобила под ъгъл до 55 градуса. Тук също при липса на своевременна реакция от страна на водача се предизвиква автоматично спиране на автомобила, с цел избягване на евентуално произшествие или намаляване на щетите, ако все пак такова настъпи.

 

Светлинни технологии – с LED-матричните светлини нощта се превръща в ден

IQ.Light  LED-матрични светлини”. За третото поколение на Touareg в сътрудничество с германския доставчик на автомобилни компоненти HELLA са разработени едни от най-добрите автомобилни светлини в света: това са предлаганите като опция “IQ.Light – LED-матрични светлини”. Те разполагат с интерактивно управление на светлинния поток, което прави шофирането през нощта по-лесно и по-безопасно. Освен това на дизайнерите на Volkswagen и инженерите на HELLA им се е удало да оформят LED-светлините по начин, който се вписва идеално в харизматичната предна част на Touareg, така че дизайнът създава неподражаемо излъчване както през деня, така и през нощта.

Задвижването – ефективни във всяка ситуация

V6, V8 PlugIn-хибридно задвижване. Отначало Volkswagen ще предлага Touareg с ефективни и мощни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. Те осигуряват на големия SUV възможност за теглене на прикачен товар с маса до 3,5 тона (със спирачки и при изкачване до 8 процента). Следните двигатели ще се предлагат първоначално за Европа: V6-дизел със 170 kW / 231 к.с.1 или 210 kW / 286 к.с.2 (TDI / EU6 AG), както и бензинов V6 с 250 kW / 340 к.с.1 (TSI / EU6 AJ). Двигателят TDI с 231 к.с. генерира максимален въртящ момент от 500 Нм; версията с 286 к.с. на TDI разполага с 600 Нм. Вариантът TSI има максимален въртящ момент от 450 Нм. На по-късен етап ще последва 4,0-литров V8-турбодизел (EU6 AG) с мощност 310 kW / 421 к.с.1 и максимален въртящ момент, равняващ се на внушителните 900 Нм. Този спектър от мощност и въртящ момент гарантира най-добрите показатели за теглене на прикачен товар в сегмента. За пазара в Китай е предвиден вариант с Plug-In-хибридно задвижване с мощност 270 kW / 367 к.с.1. Моментът, в който Touareg ще започне да се предлага с Plug-In-хибридно задвижване, все още не е уточнен финално.

Двигателна гама за пазарния старт в Европа. Първият предлаган за пазарната премиера на Тouareg двигател е V6 TDI с 210 kW / 286 к.с. За него накратко можем да посочим следните данни: Touareg V6 TDI SCR 4MOTION (собствено тегло: 1.995 кг) се ускорява за 6,1 секунди от място до 100 км/ч; максималната скорост възлиза на 235 км/ч, респективно 238 км/ч с предлаганото като опция пневматично окачване. Средният разход на гориво възлиза на 6,9 л/100 км (NEDC); съответните емисии CO2 се равняват на 182 г/км. Данните за динамичните показатели и разхода на гориво на останалите версии на Touareg ще се появят скоро.

Двойно предаване 4MOTION. И в своята трета генерация Touareg е оборудван серийно със система за постоянно задвижване на четирите колела (4MOTION). Двойното предаване се комбинира със също серийна автоматична 8-степенна автоматична трансмисия (превключване “Shift by Wire”, с индикатор за моментната предавка на контролното табло), която е в състояние да пренася въртящ момент до 1.000 Нм. Самоблокиращият централен диференциал с асиметрично динамично разпределение на въртящия момент предава тягата към двата моста. До 70 процента от тягата при нужда могат да бъдат предадени към предния мост, а до 80 процента – към задния мост.

Офроуд-пакет. Предлаганите като опция профили на шофиране в новия Touareg са налични в комбинация с опционалния Offroad-пакет. Наред със стандартните профили той предлага две куки за теглене, увеличен от 75 на 90 литра резервоар за гориво, както и защита на дъното на автомобила със специална защита за радиатора, защита за 12-волтовия акумулатор, защита на резервоара, както и защита на цялото дъно на автомобила със специално предпазно покритие срещу удари от камъни.

Ходова част – представяне на качествено ново ниво

Лека алуминиева сплав за направата на ходовата част. Много от компонентите по ходовата част на Touareg са разработени изцяло наново с цел оптимизирането на комфорта и динамиката на пътя. Като опция Volkswagen предлага за Touareg пневматично окачване 4-Corner с електронно управлявани амортисьори; неговата технология е значително усъвършенствана. Напълно нова разработка е технологията за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханично регулирани напречни стабилизатори. Ново е и управлението на всички колела, което прави пълноразмерният SUV повратлив и маневрен почти като компактен SUV. Окачването с пет рамена е изработено основно от лек алуминий.

Управление на всички колела. Една от особено интересните новости от Volkswagen е технологията за управление на всички колела. В зависимост от ситуацията задните колела също могат да завиват. Управлението на всички колела превръща Touareg в един от най-маневрените SUV-модели в своя сегмент. В най-общи линии системата има два основни режима на работа: при скорост до 37 км/ч и темпо на движение над 37 км/ч. До 37 км/ч задните колела завиват в посока, обратна спрямо тази на предните. По този начин значително се подобряват повратливостта и маневреността. Специално при маневриране радиусът на обратен завой намалява чувствително от 12,19 на 11,19 метра. Когато скоростта на движение надвиши 37 км/ч, колелата на задния мост започват да завиват успоредно с тези на предния мост. По този начин пътното поведение става значително по-спокойно и се отличава с повече стабилност при резки маневри, като например рязка смяна на лентата на движение или при заобикаляне на препятствие.

Доусъвършенствано пневматично окачване 4-Corner. Новото поколоние на пневматичното окачване 4-Corner не само подобрява комфорта, но има принос също за аеродинамиката и възможностите за справяне с трудни терени. Новата отворена система за пневматично окачване работи надеждно и безшумно, без да се влияе от големи амплитуди във външната температура и атмосферното налягане (например в планински условия). Стандартно пневматичното окачване има нива на клиренса “Normal” и “Comfort”. Наред с това има възможност за избор на по-високо с 25 мм ниво “Offroad”, както и увеличаване на клиренса с общо 70 мм за особено тежки терени. При скорост на движение над 120 км/ч пневматичното окачване автоматично намалява клиренса с 15 до 25 мм с цел оптимизиране на аеродинамичните показатели и пътното поведение на автомобила. На последно, но не и по значение място, трябва да споменем и “Нивото за товарене” (минус 40 мм), което значително улеснява товаренето и разтоварването на багажника.

Пневматично окачване с оптимизирани офроуд-параметри. В зависимост от окачването, Offroad-параметрите се променят. Максималният наклон на изкачване е идентичен при стоманеното и пневматичното окачване (60 процента), същото важи и за страничния наклон (35 градуса). При пневматичното окачване ъгълът на атака отпред и отзад се увеличава от 25 на 31 градуса. Ъгълът на рампа също се увеличава значително: от 18,5 на 25 градуса. Тъй като пневматичното окачване предлага възможност за увеличаване на клиренса, дълбочината на газене също нараства (от 490 на 570 мм). Ръчното регулиране на клиренса на въздушното окачване се командва от въртящ се регулатор на централната конзола.

Технически данни на новия Touareg

 

Touareg V6 TDI

Двигател

3.0 V6 TDI

Мощност

210 kW / 286 к.с.

Максимален въртящ момент

600 Нм

Трансмисия

8-степенен автоматик

Двойно предаване

4MOTION

Vmax стоманено окачване

235 км/ч

Vmax пневматично окачване

238 км/ч

0-100 км/ч

6,1 секунди

Разход на гориво

6,9 л/100 км

CO2-емисии

182 г/км

Тегло

1.995 кг

Дължина

4.878 мм

Широчина

1.984 мм

Височина

1.702 мм

Междуосие

2.894 мм

Коефициент на обтекаемост

0,32

Багажник

810 литра

Размер на колелата

18, 19, 20, 21 цола

Радиус на завиване

12,19 м

Радиус на завиване (със завиване на всички колела)

11,19 м

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Volkswagen Amarok официален сервизен автомобил на Обиколката на Витоша 100 през 2018 г.

2018-06-27
 

 Традиционната обиколка на Витоша тази година събра 2668 ентусиасти от общо 24 държави, които се включиха в двете дисциплини – близо 100 км колоездене и бягане. 1708 велосипедисти отбелязаха старта на мероприятието през изминалата събота, 23-ти юни, като не се изплашиха от ниските за сезона температури, дълбоката кал и дъжда, който ги посрещна в ранните утринни часове.

 Поредното издание на планинския супермаратон тази година се довери на Volkswagen Amarok, който бе официалният сервизен автомобил в рамките на мероприятието. Организаторите заложиха на способността на Amarok с V6-двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, както и на комфорта, с който се движи по асфалтов път. Пикапът от лекотоварната дивизия на марката – също както и участниците във Витоша 100 – преминаваше с лекота през кални участъци и трудни терени и беше в помощ на всеки по трасето. До 4-ма отказали се от участие можеха да се возят комфортно в пикапа, а товарната платформа предлагаше достатъчно място за 4 велосипеда.

 Volkswagen Лекотоварни автомобили подсигуриха веломивка в зоната на старт-финала, която беше задължителна спирка за калните, но щастливи финалисти – защото калните бани може и да са полезни за човека, но не и за велосипеда.

 Обиколката на Витоша 100 се провежда за 35-ти пореден път и е част от проекта “София 2018 – Европейска столица на спорта”. Събитието е сред най-популярните и очаквани летни масови спортни изяви. Проектът има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред съвременното общество, независимо от пол, възраст, националност или социална прослойка.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Volkswagen I.D. R Pikes Peak: 9 дни до щурма на електрическия болид

2018-06-15

Остават по-малко от десет дни до щурма на Volkswagen I.D. R Pikes Peak: електрическия болид

 • Нова ера в автомобилния спорт за Volkswagen: със супер електрически състезател
 • Volkswagen гони рекорд в световното състезания “Пайкс Пийк” с Ромен Дюма зад волана
 • Жестоко ускорение: по-бърз в спринта от Формула 1 и Формула E

Започва нова ера в автомобилния спорт за Volkswagen: в състезанието за легендарното изкачване “Пайкс Пийкс” в Колорадо на 24 юни 2018 г. Volkswagen настъпва газта на изцяло електрически модел, спортен член на семейството I.D., с което до две години марката има амбицията да промени мобилността в цял свят. Volkswagen I.D. R Pikes Peak ще щурмува  рекорда за изкачването на Пайкс Пийк до Колорадо Спрингс, известно още като “Надбягване до облаците” от 8:57.118, като залага на майсторството на пилота-шампион Ромен Дюма.

 

Volkswagen I.D. R Pikes Peak е с мощност 680 конски сили, тежи под 1 000 kg и ускорява от 0 до 100 km/h за 2,25 секунди, което е по-бързо от болидите във Формула 1 и Формула E, при въртящ момент от 650 Nm. Според регулациите батерията на болида трябва да може да се зарежда за 20 минути, като производителят е заложил сложна техническа стратегия, която да защити батерията от прегряване и използва глицерол, за да генерира тока в екологични норми и без употреба на вредни вещества. Както при сензационните двигатели-близнаци на Golf, който атакува “Пайкс Пийкс” през 1985, 1986 и 1987, инженерите на Volkswagen днес разчитат на два електрически двигателя, които генерират системна мощност от 500kW.

“Този автомобил изглежда фантастично и вече привлича интереса на медиите и социалните мрежи от няколко седмици.”, споделя Юрген Стакман, член на Управителния Съвет на компанията, отговарящ за областите дистрибуция, маркетинг и следпродажбено обслужване. “Този наш проект още веднъж демонстрира, че Volkswagen е на прав път в стратегията си за електромобилност и въвеждане на пазара на семейството електромобили I.D. Volkswagen I.D. R Pikes Peak и неговият старт на най-култовото изкачване в света дава възможност на марката да зареди темата за електромобилността и със спортни емоции.”, допълва Стакман.

 

Литиево-йонната батерия на първия болид на Volkswagen, базиран изцяло на електричество, е разработена с помощта на звеното за електромобилност във завода във Волфсбург. Тя е разделена и локирана в два блока до и зад кокпита на водача. Тази батерия има особено високоволтово напрежение. “При състезателните автомобили не търсим максимален пробег, а възможно най-висока мощност.”, отбелязва Ръководителят на Електрическото и Електронно Звено на Volkswagen Motorsport Марк-Кристиян Бертрам, чийто екип е създал болида. Освен невероятното ускорение, екипът е намерил решение и за друго предизвикателство: трасето от 19.99 km включва 156 завоя, което означава, че батерията трябва да се справи грубо с толкова отделни фази на ускорение. Около 20% от необходимата енергия се генерира при самото движение по трасето в следствие на рекуперация: когато се натиска спирачката, двата двигателя се превръщат в генератори, трансформиращи спирачната енергия в ток, подхранващ батерията.

39-годишният французин Ромен Дюма, състезателят на педала във Volkswagen I.D. R Pikes Peak, е печелил два пъти 24-часовото състезание Льо Ман и е трикратен шампион от “Пайкс Пийкс”.

 

Състезанието започва на 24 юни 2018 г. на 2,862 m надморска височина и предизвиква с 1,440 m за изкачване в един единствен опит по 100% асфалтова настилка до финиш на 4,302 m (където не е необичайно температурите да падат под нулата в края на юни).

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Международен двигател на годината 2018: иновативния 1.0 TSI на малкото чудо up! GTI печели в категорията си

2018-06-07

• Най-новата версия на еднолитровия двигател на Volkswagen е отличен от престижното международно жури

1.0 TSI на малкото чудо up! GTI получи престижното отличие Международен Двигател на Годината за 2018 г. С други думи този екологичен, но същевременно мощен три-цилиндров турбо мотор успя да победи в една от най-оспорваните категории в света на машиностроенето и да грабне трофея след гласуване на топ автожурналисти от цял свят. Целият конкурс включва 12 различни категории, а двигателят на up! печели сред малките двигатели под 1 литър.

Volkswagen бензиновият двигател 85 kW / 115 к.с. е лек, високотехнологичен и е първият по рода си, който е комбиниран с четирипътен катализатор. Същевременно двигателят е направен така, че да отговаря на новите стандарти за емисии EU 6AG (Euro 6d-TEMP).

Детайлен поглед към двигателя и системата за контрол на емисиите: Версията 1.0 TSI на модела up! GTI – която вече е на пазара от пролетта на тази година – е най-новото допълнение към серията двигатели EA211. Спечелилият приз двигател с работен обем от 999 cm3 включва турбокомпресор с електрически уестгейт актуатор, смукателен колектор с вграден интеркулър и изпускателен колектор, който е интегриран в цилиндровата глава. С работно налягане от 350 бара (което е високо за бензинов двигател), горивната смес се впръсква директно в горивните камери. Благодарение на тези мерки, компактният и лек двигател с по 4 клапана на цилиндър постига максимална мощност от 115 к.с. в диапазона между 5,000 и 5,500 об/мин. От 2,000 об/мин, 1.0 TSI двигателят – който наред с това е оборудван и с разпределителни валове с променлива геометрия – предава сила от 200 Нм към задвижващия мост. Максималният въртящ момент остава постоянен в оборотен режим до 3,500 об/мин.

Една ключова цел при разработването на новия TSI бе да се гарантира максимално ниско възможно ниво на емисиите. Това бе постигнато благодарение на иновации вътре в двигателя, като например пиезо-инжекторите с по 5 разпръскващи отвора, впръскването под много високо налягане, разработен по нов начин турбокомпресор, нови бутала и иновативна система за последващо третиране на емисиите. Устойчивата работа на двигателя е гарантирана благодарение на двигателните мерки и мерките за контрол на емисиите. Централен елемент на системата за последващо третиране на емисиите е новият четирипътен катализатор с вграден филтър за фини бензинови частици (OPF). OPF намалява емисиите на фини частици с 95 %. Втори трипътен катализатор, монтиран под каросерията гарантира спазването на граничните стойности съгласно норма EU 6AG – дори при високи натоварвания.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

30 години California: Иконата сред кемпърите чества юбилей

2018-04-16
 
California Т3 88-ма година официално е олдтаймер

157 500 продадени модела California за три десетилети


Преди 30 години на пазара се появява първият модел California. И това е старта на една уникална история на успеха. Volkswagen Лекотоварни автомобили честват тази година рождения ден на иконичния си кемпър. Мот
ото е: „У ДОМА НА ПЪТ“.

 

California е най-успешният кемпър в своя клас. Моделът е материализация на една визия за определен начин на живот и пледоария за свобода. За четири поколения са продадени 157 500 модела Californiа. Общото между съвременните модели и Т3 от първа генерация е повдигащият се покрив-палатка с височина, достигаща почти два метра. Пътуващите с California могат преспокойно да твърдят, че: “Домът им е там, където паркират своя кемпър”, независимо в коя част на земното кълбо се намират.

 

Ретроспекция – корените на California

 

Историята на California започва през 1988 година с появата на лимитиран модел, базиран на третото поколение Transporter Т3. В края на лятото, на изложението Караван Салон в немския град Есен, е представен първият модел Californiа. Това е годината, когато от радиото в автомобила на пътешестващите звучи Уитни Хюстън с хита “One Moment in Time” и когато Том Круз, заедно с Дъстин Хофман, блесват във филма “Рейнман”. Канцлер в Германия е Хелмут Кол, а президент в Щатите – Роналд Рейгън.

Първият California се предлага в два цвята – пастелено бяло и марсала червено. Дизайнерите са проектирали в интериора стилна кухня в бяло-сиви нюанси. Кемпърът струва 39 900 германски марки. Атрактивната цена, интелигентните детайлни решения и доказалата се във времето здрава конструкция на Bulli скорострелно превръщат California в бестселър – още през първата година се продават 5 000 екземпляра. Впоследствие California преминава от лимитиран модел в серийно производство като самостоятелна моделна линия и бързо набира популярност. В рамките на само 3 години моделът става любимец на 22 000 фенове на кемпърите.

Преходът от Т3 към Т4 през август 1990 година е отбелязан в историята като технологична революция. Защото след четири десетилетия Transporter със задно задвижване и 4-циливдров боксер двигател, специалистите от концерна Volkswagen Лекотоварни автомобили решават да обърнат монетата и да преместят двигателя отпред, за да задвижва предната ос. С това се променя всичко: дизайнът, ходовата част, двигателите и вътрешното пространство. Вследствие автомобилът предлага вече значително повече място в задната част. California Т4 от 1990 година оползотворява това пространство по-добре от който и да е друг кемпър за времето си. Лансирането на модела на пазара става под надслов: “Хотел California. Спокойно място, комфортно оборудване, гарантирана панорамна гледка.” – заигравка с песента на Eagles и възпетия в нея хотел в западен Холивуд. Също като “Хотел California”, и California Т4 се превръща в хит. До 2003 година са продадени близо 39 000 екземпляра.

Култов статус – California Т6 пресечена точка между минало и бъдеще

 

Т5 предлага комфорт от ново измерение за сегмента на компактните кемпъри. При все това, и петото поколение California остава вярно на новаторската концепция за вътрешно пространство, наследство от пра-модела California. До 2015 година, близо 55 000 мобилни пътешественици избират California от пето поколение за свой автомобил, което го превръща в най-успешния кемпър-ван на времето си.

Още през 2015 година се появява California Т6, който прекрачва прага на бъдещето – с многобройните асистиращи водача системи и максимални възможности за мобилна свързаност, които предлага. И този California се превръща в бестселър и през 2017 година чупи годишния рекорд за новоиздадени автомобили от тази моделна линия, които начисляват 15 155.

Факт е, че California никога не е бил възприеман като обикновен автомобил – всяко поколение се превръща в класика за своята епоха. В Германия, първите поколения на California Т3 се сдобиха вече със статус на олдтаймер. Шансът е голям и следващите генерации да бъдат приети в “залата на славата” и да се превърнат в класика. Защото всички модели California – независимо дали са произведени през 1988 или 2018 година – се радват на култов статус. А той е вечен.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Volkswagen Polo: Световен автомобил на годината

2018-04-05
Volkswagen Polo е “Световният Градски Автомобил на Годината” според престижния конкурс New York Auto Show, в който гласуват 80 авто журналисти от 24 държави. Клаус Бишоф, Ръководител Дизайн на марката (на снимката) споделя: “Гордеем се с това отличие за модела ни, от който по световните улици се движат над 14 млн., което прави Polo най-успешният модел сред малките компактни автомобили.” Новото Polo е най-голямото, най-оборудваното с технологии и най-спортното досега.
НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Напред и нагоре – Volkswagen представи новия Touareg в Китай днес

23.03.2018

Volkswagen направи премиера на новия Touareg на авто изложението в Китай. Моделът е силна заявка за бъдещето на Volkswagen и въплъщава на какво са способни инженерите на немската марка в дизайна, иновативните технологии и динамичното поведение на пътя. Новият Touareg се позиционира във високия SUV премиум сегмент с прецизна изработка, качество на материалите, експресивен модерен дизайн и асистиращи водача системи от ново поколение.

Touareg гледа в бъдещето с новите си разработки в дигиталната свързаност, асистиращите системи, нивото на комфорт, осветление и инфотейнмънт функциите в автомобила. Същевременно големият SUV предизвиква сегмента с динамиката си. Предишните две поколения от модела са много успешни в Европа, Китай и Русия и са продали около 1 милион автомобила в света. Днес новият Touareg предлага не само изключително ниво на динамика и поведение на пътя, а и привлекателен набор дигитални инструменти и технологии за визионерски настроени шофьори.

Премиера на Innovision Кокпит: Volkswagen за първи път показва новата си пълна дигитална разработка на кокпит Innovision Кокпит. Дигиталните инструменти включват 12 инчов дисплей Digital Cockpit и изключителната Discover Premium инфотейнмънт система (с 15-инчов тъч дисплей), които се сливат визуално в една обща операционна, информационна, комуникационна и релакс система, която не изисква управление с бутони, а се контролира с интуитивен тъч и може максимално да се персонализира. Innovision Кокпит на новия Touareg е образец накъде се е запътил интериорният дизайн в автомобилостроенето.

Фокус върху човека: Innovision кокпит е създаден в услуга на по-интуитивното и комфортно управление, както и за да е възможна най-висока степен на индивидуализация, така че автомобилът да стане наистина „вашия Touareg”. Koнцепцията е автомобилът да се адаптира към шофьора, а не обратното. Подобно на смартфон, новият Touareg още в началото се настройва към специфичните нужди на всеки. Това е възможно балгодарение на ново поколение свързани системи, управлявани чрез дигитални интерфейси и мултифункционален волан.

Асистиращи водача системи в пълна синергия: В новия Touareg са интегрирани всички модерни асистиращи системи на Volkswagen. Това включва иновационни технологии като система за Нощно Виждане (следяща за хора и животни по пътя с термочувствителна камера), интелигентни системи за управление на фаровете IQ.Light LED matrix и Head-up Display прожекция директно върху предното стъкло.

Нови параметри на динамиката: Сравнение с предишното поколение, новият Touareg е сравнително по-дълъг 4,878 мм (+77 мм) и по-широк 1,984 мм (+44 мм), което се отразява благоприятно на интериорното пространство и води до съществено увеличение на обема на багажника: от 697 на 810 л (с повдигната задна седалка). С нарастването на дължината 4,878 мм (+77 мм) и ширината 1,984 мм (+44 мм), заедно с леко намалената височина 1,702 мм (- 7 мм) новия Touareg има много по-динамични пропорции. От друга страна теглото на автомобила е с 106 кг по-леко поради използваните материали: алуминий (48%) и високотехнологична стомана (52 %).

През 2018г. Volkswagen ще предлага новия Touareg с нов plug-in хибриден двигател с мощност 270 кВт / 367 к.с., първоначално в Китай. Точната дата за пускането му с plug-in хибриден двигател на европейския пазар е все още неизвестна. В началото в Европа ще бъдат предложени два дизелови двигателя V6 с мощност 170 кВт / 231 к.с. и 210 кВт / 286 к.с. По-късно те ще бъдат последвани от един бензинов двигател V6 с мощност 250 кВт / 340 к.с. и един турбодизелов двигател V8 с мощност 310 кВт / 421 к.с. за различните пазари.
Новият Touareg не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

 

Галерия

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Световна премиера на Volkswagen в Женева: I.D. VIZZION – лимузина за утре и за след това

20.03.3018

 • Концепцията I.D. VIZZION е лимузина от ерата на електрическите и автономни автомобили

 • Изцяло автономният I.D. VIZZION се управлява революционно и лесно – с виртуална реалност, жестове и глас

 • I.D. VIZZION ще излезе на пътя през 2022 г., в началото без пълната автономност

 

 Волфсбург / Женева – На световното автомобилно изложение в Женева 6 – 18 март, Volkswagen представя концептуалния автомобил I.D. VIZZION: автономна и изцяло електрическа лимузина с изкуствен интелект, готова да влезе в бъдещето с ново поколение комфорт, сигурност и отговорност към природата.

Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката Volkswagen, казва: “От пръв поглед I.D. VIZZION демонстрира как новото ни поколение електрическа автомобилна архитектура дава нов вид свобода в конструрането на интериора и екстериора на автомобила.” Концептуалният I.D. VIZZION успява да трансферира иновативното ДНК на електрическото семейсто I.D. в света на големите лимузини. Автомобилът предлага на пътниците си по-голямо вътрешно пространство от типичната премиум класа на 5-метровите лимузини. Това пространство е част от уникалното ниво на комфорт, което концепцията предлага.

 

Изкуственият интелект на I.D. VIZZION предоставя напълно интуитивно управление без волан, с помощта на виртуална реалност, HoloLens и гласови команди. Пътниците виждат пътната ситуация на екрани и HoloLens, а активират функционалностите с жестове. Комуникационните технологии са напреднали дотам , че виртуалният асистент е способен да учи и да реагира с емпатия при интеракция с човека.

 

Преди всичко I.D. VIZZION  предлага по-голямо лично пространство, поради факта, че това вече не е автомобил, а интелигентно устройство с шофьор-изкуствен интелект, интегрално свързан в дигиталния свят. Човекът, по този начин, има възможност да върши повече неща в движение или просто да релаксира. 

 

 

 

 

I.D. VIZZION демонстрира, че Volkswagen с всяка година и премиера проправя път на изцяло ново ниво на иновации, които превръщат шофирането във вълнуващо изживяване. Плановете включват пълната автономност да излезе като функционалност на пазара през 2025 г., а виртуалната реалност – през 2030 г. Но още от 2022 г. лимузината ще бъде на пазара с конвенционално управление, 225 kW системен капацитет и пробег от 665 km с едно зареждане на електрическата батерия.

 

 

I.D. семейството е символ на ново начало за Volkswagen и индустрията на електрическите превозин средства. Д-р Дийс допълва: ” До 2025 г. планираме да произведем над 1 млн. електрически автомобила. Компактният I.D. и SUV-то I.D.CROZZ излизат на пазара през 2020 г. Бусът I.D. BUZZ ще ги последва през 2022 г., заедно с представената днес в Женева лимузина I.D. VIZZION.

 

 

 

 

 I.D. VIZZION не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

 I.D. VIZZION не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Световна премиера на Volkswagen в Женева: I.D. VIZZION – лимузина за утре и за след това

20.03.3018

 • Концепцията I.D. VIZZION е лимузина от ерата на електрическите и автономни автомобили

 • Изцяло автономният I.D. VIZZION се управлява революционно и лесно – с виртуална реалност, жестове и глас

 • I.D. VIZZION ще излезе на пътя през 2022 г., в началото без пълната автономност

 

 Волфсбург / Женева – На световното автомобилно изложение в Женева 6 – 18 март, Volkswagen представя концептуалния автомобил I.D. VIZZION: автономна и изцяло електрическа лимузина с изкуствен интелект, готова да влезе в бъдещето с ново поколение комфорт, сигурност и отговорност към природата.

Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката Volkswagen, казва: “От пръв поглед I.D. VIZZION демонстрира как новото ни поколение електрическа автомобилна архитектура дава нов вид свобода в конструрането на интериора и екстериора на автомобила.” Концептуалният I.D. VIZZION успява да трансферира иновативното ДНК на електрическото семейсто I.D. в света на големите лимузини. Автомобилът предлага на пътниците си по-голямо вътрешно пространство от типичната премиум класа на 5-метровите лимузини. Това пространство е част от уникалното ниво на комфорт, което концепцията предлага.

 

Изкуственият интелект на I.D. VIZZION предоставя напълно интуитивно управление без волан, с помощта на виртуална реалност, HoloLens и гласови команди. Пътниците виждат пътната ситуация на екрани и HoloLens, а активират функционалностите с жестове. Комуникационните технологии са напреднали дотам , че виртуалният асистент е способен да учи и да реагира с емпатия при интеракция с човека.

 

Преди всичко I.D. VIZZION  предлага по-голямо лично пространство, поради факта, че това вече не е автомобил, а интелигентно устройство с шофьор-изкуствен интелект, интегрално свързан в дигиталния свят. Човекът, по този начин, има възможност да върши повече неща в движение или просто да релаксира. 

 

 

 

 

I.D. VIZZION демонстрира, че Volkswagen с всяка година и премиера проправя път на изцяло ново ниво на иновации, които превръщат шофирането във вълнуващо изживяване. Плановете включват пълната автономност да излезе като функционалност на пазара през 2025 г., а виртуалната реалност – през 2030 г. Но още от 2022 г. лимузината ще бъде на пазара с конвенционално управление, 225 kW системен капацитет и пробег от 665 km с едно зареждане на електрическата батерия.

 

 

I.D. семейството е символ на ново начало за Volkswagen и индустрията на електрическите превозин средства. Д-р Дийс допълва: ” До 2025 г. планираме да произведем над 1 млн. електрически автомобила. Компактният I.D. и SUV-то I.D.CROZZ излизат на пазара през 2020 г. Бусът I.D. BUZZ ще ги последва през 2022 г., заедно с представената днес в Женева лимузина I.D. VIZZION.

 

 

 

 

 I.D. VIZZION не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

 I.D. VIZZION не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Програма Сервиз 4+ 
Изгодни пакетни предложения с включени части и труд.

01.03.2018

Сервиз 4+ е сервизна програма, предназначена за всички модели Volkswagen леки и Лекотоварни автомобили на възраст над 4 години. Пакетните предложения от програмата включват Volkswagen Economy части съответно Volkswagen Оригинални части, както и труда за тяхната подмяна. Пакетната цена е с атрактивно ценово предимство за клиента. За извършения ремонт и вложените части Вие получавате съответната гаранция*.

 

 

 

*Гаранцията на вложените резервни части и труд е 2 години без ограничение на пробега с изключение на бързоизносващи се части. Цените на различните сервизни пакети зависят от модификацията на автомобила и се определят индивидуално по номера на шаси.  Приложените тук оферти са примерни. За индивидуална оферта, моля, попитайте в най-близкия Volkswagen сервиз.

Извлечете полза от компетентността на Вашия оторизиран сервиз.

Всеки Volkswagen e истинско чудо на техниката. За да му се радвате дълго и да сте сигурни по време на път, оставете се в ръцете на нашите сервизни специалисти. По този начин Ви гарантираме, че ще бъдете с Вашия Volkswagen максимално дълго време.

В сервизните комплекси на марката Вие получавате първокласно обслужване. Ние държим на качеството. Нашите сервизни специалисти преминават регулярни обучения, автомобилът Ви се обслужва със специализирани инструменти и сме готови винаги да Ви дадем професионален съвет. Убедете се сами?

Какво Ви носи програмата Сервиз 4+?

– Сензационно добри оферти за всички модели от гамата на Volkswagen над 4 години
– Доказан произход и качество на частите
– Професионален ремонт с помощта на специализирани инструменти и диагностично оборудване
– Надеждност на обслужването в Нашите сервизни комплекси
– Запазена себестойност на Вашия автомобил
– Гаранция на вложените части и труд
– Атрактивни ценови условия

Вижте подробности

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили тържествено прие титлата „Международен пикап на годината” в София.

За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчиха тази година и на българските и регионалните представители на отличените марки. Това се случи на 23 февруари 2018 г. на тържествена гала-вечер в Рейнбоу Плаза, София.

Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018 и Международен пикап 2018 бяха обявени и връчени на производителите на съответните марки от президентите на журитата на специална церемония през ноември в Лион, Франция по време на изложението Solutrans 2017.

Пикап на 2018 година

Тестът за Международен пикап на годината се проведе в подножието на Карпатите, Румъния, през ноември 2017 г. Въпреки предизвикателното трасе и наличието на още 3 конкурентни марки, международното жури присъди наградата Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи престижното отличие заради гамата си от V6 дизелови двигатели и разнообразните варианти на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и завършеност на детайлите, просторната и удобна кабина с модерен интериор. Осемстепенната автоматична предавателна кутия и 3-литровият V6 двигател са посочени от журито като уникални за сегмента, а представянето на пикапа по асфалт и извън пътя е отчетено като отлично. Наградата Международен пикап 2018 получи Нестор Несторов, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили към Порше БГ ЕООД от българския представител на международното жури – г-н Красимир Кирилов.

“При новия Amarok желанията и нуждите на клиентите бяха отразени в производствения процес. В резултат на това, на пазара се появи един пикап с многостранно приложение, с по-голяма мощност и въртящ момент, с по-добро поведение по всякакъв терен, предлагащ още повече лукс и Lifestyle. Щастливи сме, че новият модел с V-образен, 6-цилиндров двигател се радва на все по-голям интерес дори на малък пазар какъвто е българския”, коментира Нестор Несторов.

Титлата IPUA (‘international Pickup Award’) се връчва веднъж на всеки две, до три години от IVotY-журито (‘International Van of the Year’) – група от реномирани браншови журналисти от 25 държави – като 16 от тях оценяваха тази година номинираните автомобили според предварително дефинирани критерии, независимо един от друг. През 2010 година тази титла бе връчена на Amarok за първи път. Това прави Volkswagen Amarok единствения пикап, който получава това отличие за втори път.

 

 

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Движи се уверено към върха: Amarok е „Международен пикап на 2018 година”

2018-02-20

Международният приз ‘International Pickup Award 2018′ (IPUA 2018) отиде при Amarok от Volkswagen Лекотоварни автомобили. НовиятAmarok с редица подобрения и мощни V6-двигатели успя за втори път да убеди журито, съставено от специализирани автомобилни журналисти от 25 европейски държави.

Amarok спечели отново наградата IPUA 2018, отредена му от международно експертно жури. И при новия Amarok желанията и нуждите на клиентите бяха отразени в производствения процес. В резултат на това, на пазара се появи един пикап с многостранно приложение, с по-голяма мощност и въртящ момент, с по-добро поведение по всякакъв терен, предлагащ още повече лукс и Lifestyle.

Журито окачестви Amarok като “работен кон от най-висока раса, който работи усърдно и се забавлява максимално” – което всъщност е основното приложение на пикапите от В-сегмента. Аргументацията за високата оценка се базира на качества като: изчистен дизайн, отличителен комфорт и прецизна изработка. Съвременната и просторна двойна кабина предлага място за пет души и е бенчмарк в сегмента. Изключително удобните ergoComfort седалки за водача и пътника до него, отличени с щампа AGR, която стои зад кампанията “Акция здрав гръб” също впечатлиха журито. Изтъкнати бяха и уникалната за сегмента 8-степенна автоматична скоростна кутия и разнообразието от предлагани V6-двигатели.

Способността на Amarok с V6-двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, както и комфорта, с който се движи по асфалтов път, също бяха оценени високо от журито. Членовете му изтъкнаха “прецизността и гъвкавостта на тази машина, които поставят нови стандарти в сегмента”. И още аргументи в полза на Amarok: “Мощността не представлява никакво предизвикателство за Volkswagen Amarok V6. Широката гама от предлагани 3-литрови дизелови двигатели, с мощност от 120 кВт до 190 кВт, покриват желанията на всеки клиент по отношение на въртящ момент и мощност” – такова бе становището на IPUA-журито.

Amarok от второ поколение с V6-двигател е успешен модел и от клиентска гледна точка: от януари до октомври 2017 година, Volkswagen Лекотоварни автомобили са издали в световен план към клиенти 65 200 автомобила Amarok (57 600 през предходната година); това е плюс от 13,2%. Дори на малък пазар като българския, издадените към клиенти пикапи Volkswagen Amarok бележат ръст в размер на 14,6%.

Титлата IPUA (‘international Pickup Award’) се връчва веднъж на всеки две, до три години от IVotY-журито (‘International Van of the Year’) – група от реномирани браншови журналисти от 25 държави – като 16 от тях оценяваха тази година номинираните автомобили според предварително дефинирани критерии, независимо един от друг. През 2010 година тази титла бе връчена на Amarok за първи път. Това прави Volkswagen Amarok единствения пикап, който получава това отличие за втори път.

За първи тази година престижната международна награда ще бъде връчена на бляскава гала вечеря и на представителството на Volkswagen Лекотоварни автомобили в България към Порше БГ ЕООД.

 

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Лидер от ново поколение – новият Volkswagen Touareg

2018-02-09
 
 • Образецът на марката за иновации и динамика е и образец за успешен модел: 1 млн. Touareg автомобили от първо и второ поколение на модела са продадени в цял свят
 • Световна премиера на трето поколение: 23 март 2018,  Пекин
 
 

Волфсбург (Германия) – Volkswagen започва годината агресивно: с премиера на новия  Touareg. Моделът се намира на върха на моделното портфолио на Volkswagen и въплъщава могъщия потенциал на марката в експресивния дизайн, иновативните технологии и динамичното поведения на пътя. Световната премиера на новия модел ще бъде в Китай идния месец.

Touareg дефинира стандартите на марката като модела от най-високия клас във Volkswagen. Клаус Бишоф, Ръководител на дизайн звеното на марката и неговият екип са успели да създадат модел с безпогрешно разпознаваема външност и силен характер.

В новия Touareg освен това са вкарани най-нови иновативни системи за асистенция на водача, които доставят максималната сигурност и комфорт, на която днешното автомобилостроене е способно. Моделът може да се похвали с дигитален кокпит – един от най-големите в сегмента – т. нар. Innovision Cockpit, който започва нова ера в инфотейнмънт технологиите изобщо. Свързаността на модела  с интернет е от най-високо ниво. Въздушно очакване, завиващ заден мост, стабилизация против обръщане и други технологии се грижат за максимална динамика и сигурност, както и удоволствие на пътя.

Това е третото поколение на модела Touareg и естествено продължение на успеха на първите две поколения, които задоволяват най-високите изисквания на клиентите във високия SUV сегмент. 

SUV C-сегментът е сред най-бързо растящите в света и се очаква да удвои обема си до 2023 година в Китай, например.  

До този момент, откакто е въведен на пазара през 2002 г., от модела са продадени около 1 млн. автомобила, включително и oфроуд модификации. Touareg е печелил и Рали Дакар в периода 2009-2011 г.

Volkswagen ще покаже пред публика за първи път новия Touareg и целия набор иновативни функционалности в него на 23 март 2018 г. в Пекин.

Новият Touareg не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ

Volkswagen e-Golf с награда за Еко Автомобил на годината 2018 в България.

2018-01-22
 

·        100% електрическият е-Golf предлага пробег до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC) и най-модерни дигитални инструменти и асистиращи системи
·        Volkswagen на глобално и локално ниво се бори електромобилността да стане достъпна масово
·        Нестор Несторов ,новият бранд мениджър на марката в България, прие наградата на ПАК присъдена на Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили.

 

19 януари 2018 г. София. След оспорвана до последния момент надпревара, журито на Прес Авто Клуб България избра Volkswagen e-Golf за Автомобил на годината 2018 г. в категория Еко автомобили. В клуба и съответно в журито гласуват 40 дългогодишни автожурналисти след сериозни тестове на всички претенденти и по многобална точкова система.

Volkswagen е-Golf

е-Golf e 100% eлектрически модел на Golf семейството oт седмо поколение, обновено и представено по-рано през годината. Новото в модела от 2017 г. е увеличеният пробег, който ще бъде от огромно удобство на потребителите. Всекидневно e-Golf ще постига 200км с едно зареждане на батерията, в зависимост от стила на шофиране и употребата на климатика. При тестовете на съответните организации, моделът достига до 300км, според New European Driving Cycle (NEDC), 125 мили според “estimated real-world driving range” (EPA, USA). 

“За нас отличието в категорията Еко Автомобил на годината е от особено голямо значение, тъй като на глобално ниво марката Volkswagen разработи революционна за целия бранш стратегия за електрифициране на моделната си гама до 2020 година.”, казва Нестор Несторов, бранд мениджър на марката Volkswagen леки и лекотоварни автомобили.

“Днес се гордеем, че сме един от малкото производители, които имат модел като Golf, в който ще намерите всички възможни начини на задвижване – бензин, дизел, природен газ, плъг-ин хибрид и чисто електричество. В портфолиото си имаме и по-достъпния градски чисто електрически модел е-up!, и заедно с тези два електрически модела реализирахме редица успешни продажби в Бълагрия на чисто електрически автомобили за 2017 г. Радваме се, че усилията ни да развиваме сегмента на нулевите вредни емисии се увенчават с постепенен успех, особено в контекста на проблемите със замърсяването на градския въздух.”, допълва Несторов. “Още от догодина нашата заявка е да променим изцяло облика на мобилността с лансирането на ново моделно семейство Volkswagen I.D., което е разработено на изцяло ново поколение автомобилна платформа, специално създадена за електрически и автономни автомобили с очакван пробег над 500 км и достъпна цена.”

ПОВЕЧЕ ЗА Е-GOLF

В новия e-Golf от 2017 моделна година, Volkswagen влага нова литиево-йонна батерия с увеличен капацитет от 24.2 на 35.8 кВч. Батерията се зарежда на 80% за един час на CCS станция, (прав ток DC, 40 кВ). Когато се зарежда нощем или денем на wallbox (променлив ток AC, 7.2 кВ), батерията се зарежда с пълен капацитет до 100% за шест часа. Енергията се превръща в предна тяга по-впечатляващо от всякога. Електрическият мотор произвежда 100 кВ, което е с 15кВ повече от предишната версия на електрическия модел. В същото време максималният въртящ момент на електрическия двигател с увеличен от 270 Nm на 290 Nm.

Ефективност

Съгласно стандартите на New European Driving Cycle (NEDC), комбинираният разход на електричество на e-Golf е 12.7 кВч/100 км с нула въглеродни емисии. В САЩ данните са 116 MPGe (EPA). Ето защо, въпреки увеличената мощност на модела, разходът остава същият като при електрическия предшественик.

Динамика

e-Golf e автомобил с четири врати и нулеви емисии, който спринтира от 0 до 100км/ч вече за 9.6 сек (предшественикът ускоряваше за 10.4сек.), а горната граница на възможната скорост е увеличена с 10 км/ч – на 150км/ч.

Свързаност

Нова функция в e-Golf е Active Info Display, а моделът е първият електрически модел на света, който се предлага с инфотейнмънт система, която се управлява с жестове, а новата “Discover Pro” е включена в серийното оборудване.

e-Golf отново се предлага с онлайн услугите “e-Remote” (дигитален инструмент за дистанционно зареждане на батерията и контрол на климатичната система) и “Guide & Inform” навигационната система. Интерфейсът за смартфон App Connect (който прехвърля всичко от смартфона на дисплея на колата с MirrorLink™/Android, CarPlay™/Apple и  Android Auto™/Google) също е наличен.

Сигурност.

Новият e-Golf притежава и всички асистиращи системи на новия Golf като Traffic Jam Assist (полуавтономно шофиране в задръстване до 60км/ч), сензори за пешеходци Front Assist, City Emergency Braking и Emergency Assist (функция за автоматично аварийно спиране).

автоматично аварийно спиране).

 
 

ПОВЕЧЕ ЗА НЕСТОР НЕСТОРОВ

Нестор Несторов е новият Бранд мениджър на Volkswagen леки автомобили от началото на 2018 г. Той поема новото предизвикателство в допълнение на позицията Бранд мениджър на Volkswagen лекотоварни автомобили, която заема от 2012 г. досега. Започва работа в Порше България през 2008 г. и притежава опит и образование от сърцето на автомобилната индустрия в Германия – Даймлер и Автомобилен технически колеж в Дортмунд.

 

НАЗАД КЪМ НОВИНИТЕ