Напред и нагоре – Volkswagen представи новия Touareg в Китай днес

Volkswagen направи премиера на новия Touareg на авто изложението в Китай. Моделът е силна заявка за бъдещето на Volkswagen и въплъщава на какво са способни инженерите на немската марка в дизайна, иновативните технологии и динамичното поведение на пътя. Новият Touareg се позиционира във високия SUV премиум сегмент с прецизна изработка, качество на материалите, експресивен модерен дизайн и асистиращи водача системи от ново поколение.

Touareg гледа в бъдещето с новите си разработки в дигиталната свързаност, асистиращите системи, нивото на комфорт, осветление и инфотейнмънт функциите в автомобила. Същевременно големият SUV предизвиква сегмента с динамиката си. Предишните две поколения от модела са много успешни в Европа, Китай и Русия и са продали около 1 милион автомобила в света. Днес новият Touareg предлага не само изключително ниво на динамика и поведение на пътя, а и привлекателен набор дигитални инструменти и технологии за визионерски настроени шофьори.

Премиера на Innovision Кокпит: Volkswagen за първи път показва новата си пълна дигитална разработка на кокпит Innovision Кокпит. Дигиталните инструменти включват 12 инчов дисплей Digital Cockpit и изключителната Discover Premium инфотейнмънт система (с 15-инчов тъч дисплей), които се сливат визуално в една обща операционна, информационна, комуникационна и релакс система, която не изисква управление с бутони, а се контролира с интуитивен тъч и може максимално да се персонализира. Innovision Кокпит на новия Touareg е образец накъде се е запътил интериорният дизайн в автомобилостроенето.

Фокус върху човека: Innovision кокпит е създаден в услуга на по-интуитивното и комфортно управление, както и за да е възможна най-висока степен на индивидуализация, така че автомобилът да стане наистина „вашия Touareg”. Koнцепцията е автомобилът да се адаптира към шофьора, а не обратното. Подобно на смартфон, новият Touareg още в началото се настройва към специфичните нужди на всеки. Това е възможно балгодарение на ново поколение свързани системи, управлявани чрез дигитални интерфейси и мултифункционален волан.

Асистиращи водача системи в пълна синергия: В новия Touareg са интегрирани всички модерни асистиращи системи на Volkswagen. Това включва иновационни технологии като система за Нощно Виждане (следяща за хора и животни по пътя с термочувствителна камера), интелигентни системи за управление на фаровете IQ.Light LED matrix и Head-up Display прожекция директно върху предното стъкло.

Нови параметри на динамиката: Сравнение с предишното поколение, новият Touareg е сравнително по-дълъг 4,878 мм (+77 мм) и по-широк 1,984 мм (+44 мм), което се отразява благоприятно на интериорното пространство и води до съществено увеличение на обема на багажника: от 697 на 810 л (с повдигната задна седалка). С нарастването на дължината 4,878 мм (+77 мм) и ширината 1,984 мм (+44 мм), заедно с леко намалената височина 1,702 мм (- 7 мм) новия Touareg има много по-динамични пропорции. От друга страна теглото на автомобила е с 106 кг по-леко поради използваните материали: алуминий (48%) и високотехнологична стомана (52 %).

През 2018г. Volkswagen ще предлага новия Touareg с нов plug-in хибриден двигател с мощност 270 кВт / 367 к.с., първоначално в Китай. Точната дата за пускането му с plug-in хибриден двигател на европейския пазар е все още неизвестна. В началото в Европа ще бъдат предложени два дизелови двигателя V6 с мощност 170 кВт / 231 к.с. и 210 кВт / 286 к.с. По-късно те ще бъдат последвани от един бензинов двигател V6 с мощност 250 кВт / 340 к.с. и един турбодизелов двигател V8 с мощност 310 кВт / 421 к.с. за различните пазари.
Новият Touareg не е все още в продажба и не подлежи на този етап на Директива 1999/94/EC.